Reszelt-habos almás sütemény
2011.04.20. 08:50
Reszelt-habos almás sütemény.
Hozzávalók egy hagyományos 36 x 22 tepsiben való elkészítéshez:
½ kg rétesliszt, 25dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás, 1csomag sütőpor, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, ½ citrom.
Az öt tojást szétválasztjuk.
A rétesliszttel, a sütőporral, tojások sárgájával és a margarinnal tésztát gyúrunk. Majd 1/3-át hűtőbe tesszük.
15 dkg porcukrot a tojásfehérjékkel kemény habbá verjük.
A kétharmad rész tésztát nyomkodjuk bele a tepsi aljába.
Az almákat lereszeljük, citromlével megöntözzük, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük.
A fahéjas almatöltelékkel beborítsuk a tésztát, majd a porcukros habot az almatöltelék tetejére simítsuk.
Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével, egyenletesen elosztva reszeljük rá a hab tetejére. Előmelegített sütőben, alsó/felső üzemmódban 175ºC fokon 35 - 40 perc alatt süssük készre.
|