Sajtos hajtovány
2011.08.09. 11:15
A tésztához: 3 dl tej, 4 ek víz, 50 dkg liszt, 1 cs szárított élesztő, 1,5 tk só, 1,5 tk cukor, 1 dl olívaolaj, 1 tojássárgája
A töltelékhez: 25 dkg margarin, 1 tojás, 15-20 dkg sajt, 20 dkg kocázott sonka, parizel vagy bacon szalonna
A tésztát a kenyérsütőgépben dagasztottam, majd kb. ujjnyi vastagra kinyújtottam.
A margarint mikróban kicsit meglágyítottam és 1 tojással habosra kevertem, majd rákentem a tésztára. Megszórtam reszelt sajttal és a felkockázott parizel és sonka keverékével. Feltekertem, mint a bejglit és hároszög alakúra daraboltam. Végül megkentem tojással és megszórtam reszelt sajttal a tetejét.
Előmelegített sütőben kb.20 percig sütöttem, ez alatt jól megnőttek a háromszögek.
Nem tudom, hogy meddig áll el mert szinte azonnal elfogyott.
|