Palacsinta másként!
2012.02.02. 19:03
Van egy könyvem a "Palacsinták és pizzák", egy hirtelen ötlettől vezérelve felütöttem, és kipróbáltam belőle egy palacsintát, ami más, mint a megszokott.
Diós palacsinta habbal
Hozzávalók: 0.5 l tej, pici só, 1 kanál porcukor, 3 tojássárgája, 20 dkg finomliszt.
Ebből palacsinta tésztát kevertem és egy fél óráig pihentettem. Majd a szokott módon megvajaztam a palacsintasütőt és mindkét oldalát meg sütöttem.
A kész palacsintákat úgy raktam egymásra, hogy mindegyiket vékonyan megkentem olvasztott vajjal. Amikor mindegyik palacsinta kisült metéltre vágtam.
Töltelék: 8 dkg dió, 5 dkg porcukor, savanykás gyümölcs íz.
A palacsintametélteket egy tűzálló tálban összekevertem a diós cukorral majd a tetejét megkentem lekvárral. A három tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá vertem és az egészet ezzel bevontam.
Sütőbe tettem és mérsékelt tűzön megsütöttem.
|