Mini töltött fánkok
2012.01.23. 22:34

A farsang időszaka ösztönzött eme töltött fánkok elkészítésére. Az óvodába bevállaltam, hogy a picik farsangi báljára fánkot fogok sütni. Így ez lett most főpróba.
Nem is gondoltam, hogy ennyire egyszerű csak a sütésére kell nagyon odafigyelni, mert ha korán kiveszem, vagy kinyitom a sütő ajtaját, akkor összeesik. Ebből az adagból nem lesz túl sok úgy, hogy lehet bátra dupla adaggal is kezdeni.
Mini töltött fánkok

Tészta :
12 dkg liszt
12 dkg margarin
1.2 dl víz
4 tojás
1 dkg kristálycukor, csipetnyi só
A vizet a margarinnal, sóval, cukorral lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A fánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból vagy akár vizes kézzel sütőpapírra halmozunk kis halmokat. Nagyon meg fognak nőni. Forró, 180 fokos sütőben megsütjük.
Vanília krém: 1 zacskó pudingport, fél liter tejjel a szokásos módon elkészítünk, hagyjuk kihűlni és 2 dl felvert habtejszínnel összekeverjük. (A pudinghoz lassan keverjük hozzá a tejszínt)
Amikor a fánkok kihűltek akkor a krémet nyomózsákba tesszük, a csövével lyukat szúrunk a tészta aljába és krémet nyomunk bele, megtöltjük a vanília krémmel.
|