Ízek és kalandok

                                                                                                                                                                                                                                            

Pár szóban az oldalról
 
Hátizsák
 
Mi újság?
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-03-18
 
okosságok

 

 
Időjárás

Magyarország időjárása

A részletekért klikk a képre.

 
Ajánlott oldalak

www.utikalauz.hu

www.virageso.gportal.hu

http://blogok.info

 
Kitekintés

Hellasz

"saját levében"

Margit2 honlapja

Gesztenye

Donna

Feje főz

Sissi lapja

Andi konyhája

Molnárka kertje

Édes otthonunk némi sóval

Mary konyhája

Tálaló

Réka naplója

Ami a mi konyhánkól kikerül

 

 

 

Bannerem

 
Ha it jársz néha etesd meg!

 

 
ajánló

 
Virágeső

Virágeső

Promote Your Page Too

 

 

 
widget

Legjobb receptes blogok

 
2012 november

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

PANETTONE

  2012.11.22. 20:33

Egy kis Italia!

 

PANETTONE
A panettone tulajdonképpen egy édes kenyérféleség, ami az olaszoknál a karácsonyi asztal elmaradhatatlan kelléke, az ünnepkor szinte követelmény a jelenléte.
Elkészítése egyáltalán nem nehéz csak jó sok türelem kell hozzá.
A kereskedelmi forgalomban eladott panettonik inkább magasabbak, mint szélesek.
Ennek a milánói specialitásnak titkos összetevője a citromhéj, ne sajnáljuk bele!

Hozzávalók a tésztához:
3 dkg élesztő
kb. 3 dl tej
20 dkg kristálycukor
50 dkg finomliszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
15 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
5-5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj vagy cukrozott vegyes gyümölcs

A forma kikenéséhez:
2 dkg Rama margarin

A tetejére:
6 dkg Rama margarin
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel, a maradék cukorral, a tojások sárgájával, az olvasztott, de nem meleg margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként belegyúrjuk a maradék langyos tejet is, de ne öntsük bele egyszerre, hisz lehet, hogy nem kell az összes. Letakarva, meleg helyen bő 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a mazsolát, a citrom - és narancshéjat beledagasztjuk. Miután nem vagyunk olaszok, valószínűleg kevesen rendelkeznek otthon panettone formával, ezért keresünk egy kb. 18 cm átmérőjű, 20 cm magas, lábast, aminek a belső peremét duplán hajtogatott sütőpapírral magasítjuk meg. Az is jó, ha egy hasonló nagyságú mázas virágcserepet fogunk be erre a célra, hisz az eredeti panettonék is agyagból készült formákban sültek. Ha előkerítettük a megfelelő edényt, a belsejét margarinnal vastagon kikenjük, ha sütőpapírral magasítottuk a formát, akkor a papírt is ki kell kenni. A tésztát beletesszük, letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt újra a duplájára kelesztjük.

 

3. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal, légkeveréses sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal, légkeveréses sütőben 165 °C-on kb. 35 percen át tovább sütjük. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített, olvasztott margarinnal gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Néger szelet

  2012.11.21. 19:40

A kedvenc néger szeletem tortaformában, ráadásul szív alakú formában.

Azért szív alakú, mert a kislányom 4 éves szülinapjára készült kiegészítő tortaként, mivel ugye, ilyenkor az oviba is illendő tortát vinni.

Nagyon sokszor készítettem már ezt a süteményt, de mindig szelet formában. Finom mézes a tésztája és nem vajas krémmel van töltve, hanem pudinggal. Isteni!

Tészta hozzávalói:
2 csapott kávéskanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 egész tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál szódabikarbóna

Ezeket a mennyiségeket egy edényben összekeverjük és gőz fölött kevergetve 5 percig főzzük. A végén belekeverünk 25 dkg lisztet.
A gyúródeszkára pedig kiöntünk 20 dkg lisztet, erre ráöntjük a masszát és jól összegyúrjuk.

Öt felé elosztjuk a tésztát és tepsi méretűre nyújtjuk a lapokat.
Majd tepsi hátulján rövid ideig előmelegített sütőben egyenként megsütjük. Egy lapot kb. 6-8 percig sütünk 160 fokon.

Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingport 1 l tejben 2 evőkanál lisztel, 20 dkg cukorral megfőzünk.
A tűzről levesszük és hozzá keverünk 20 dkg margarint, kicsit állni hagyjuk, de ne hűljön ki.
Ezzel a krémmel sorban megkenjük a lapokat.
Majd egy éjszakára hideg helyre tesszük.
Lehet rá csoki mázat kenni, de simán porcukorral megszórva is finom.

Csoki máz: 3 evőkanál tejet, 5 evőkanál cukrot, 2 evőkanál kakaóport felfőzünk és a végén

 

Torta kiállítás Szeged

  2012.11.19. 20:41

 

 

 

Szombaton az elfoglaltságom Szegedre szólított és egy szórólap hívta fel a figyelmem az Árkád Bevásárló Központban megrendezett, amatőr tortadíszítő bajnokságra és kiállításra. Szerét kerítettem hát, hogy megnézhessem a csodálatos műveket.
Szebbnél szebb tortákat és tortadíszítő technikákat láttam.
Zsűri elnöke Kelvin Chua, a cukormáz király több mint 9000km- ről utazott Szegedre, hogy elbírálja a csodás magyar amatőr cukrászok alkotásait.
Gondoltam, hozok pár képet:

 

Kókuszos

  2012.11.05. 18:14

Tudtad, hogy kókuszdió szárított bele a kopra?


És, hogy a kókusznak nagyon magas az energia tartalma? Ezért lábadozó betegek, vagy nagy fizikai igénybevételnek kitett személyek, például sportolók, vagy erős testi munkát végzők számára is ajánlott, mivel a mozgáskészséget fokozza, erőt, energiát ad.
A hindu néphagyomány szerint 99 féle betegség gyógyítására jó a kókusz. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, vértisztító és emésztést segítő hatású. A kókuszolaj zsírsavainak 50%-a laurinsav, mely az anyatejben is megtalálható immunerősítő

 

Kókuszos

A tészta hozzávalói:
40 dkg liszt
½ cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 cs margarin
7 dkg porcukor
4 tojás sárgája
csipet só

A sütőport elkeverjük a lisztel és a porcukorral, csipet sóval, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután beletesszük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Gyorsan összegyúrjuk. Egy tepsibe sütőpapír teszünk és bele terítjük a tésztát, amit valamilyen savanykás lekvárral jó vastagon megkenünk.
Elkészítjük a krémet a tetejére.

Hozzávalók:
savanykás lekvár
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókusz reszelék

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben apránként adagoljuk hozzá a porcukrot.
A végén óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Ezt a masszát egyenletesen elterítjük a tésztán.
Majd előmelegített sütőben 170 fokon, 15-20 percig sütjük. A mikor már kicsit kezd elszíneződni a teteje akkor jó.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Névnap

 

 
Hóravaló
 
Bácskai Napló
 
Bácskai receptek
 
Wass Albert gondolatai
 
Szendvicsek, előételek

Tojásos melegszendvics

 
Pillanatok a konyhámból

Brokkolis tészta

Canneloni újragondolva

Chilis bab

Cézár saláta

Dermedt saláta

Frutti di Mare spagetti

Gezemice

Gnocchi

Gyros

Illovai rakottas

Karfiolos-gombás tészta

Kínai mézes csirke pirított tésztával

Lasagne

Padlizsános tészta

Rakott zöldbab

Rakott padlizsán mennyei raguval

Rántásos gombóc

Rántott töltött kelkáposzta

Muszaka

Őzgerincben sült csirkemell

Tejszínes-gombás ravioli

Tejszínes, sajtos rakotttészta

Temesvári sertéstokány

Tócsni

Töltött cukkini

Töltött karalábé

Töltött zsemlevekni

Zakuszka

Zöldbabos tészta

Vadásznokedli

 

 

 
Levesek
 
Köretek
 
Édességek

Albert kekszes

Amerikai fánk

Andi túró tortája

Aranygaluska

Asztória szelet

Bajor kifli

Baklava

Banános kuglóf

Bejgli

Bogyós gyümi torta

Bögrés mézeskalács

Citromos szelet

Cukrozott narancshéj

Csiga torta

Csokis, gesztenyetorta

Csokis golyók

Csokis kókuszcsók

Csokis-vaníliás karika

Diócska

Éclair fánk

Fahéjas-csokis keksz

Farsangi fánk

Ferrarrossi

Fitoura

Focitorta

Francia mákos krémes

Gyors kókuszos

Habkönnyű citromos kuglóf

Húsvéti bárányka és nyuszi

Kakaós csiga

Kapros-túrós

Keksz tekercs

Kinder pingui szelet

Kókuszos

Kókuszos szelet

Kókuszos sütemény

Kürtöskalács

Mákos-citromos szelet

Mákos szelet

Meggyes-túrós pite

Mézeskalács és bonbon

Mini töltött fánk

Néger szelet

Panettone

Penészke

Pudingos csiga

Pudingos kalács

Puszidli I

Puszedli II

Reszelt, habos, almás sütemény

Répatorta

Ribizlis muffin

Szilvás Bakewell pite

Szilvás lepény másként

Szilvás pite

Szülinapi csokitorta

Szülinapi csokitorta II

Szülinapi csokitorta III

Sajtos puffancs

Sajtos roló

Sajtos tallér

Sós kockák

Tejfölös szelet

Tejszínes citromtorta

Tiramisu

Tökös-csokis Haloween kekszek

Töltött kifli

Túrófánk

Túró krokett

Túrós süti

Túrótorta

Vaníliás gyümölcs kosárka

Vargabéles

 

 

 
Kenyerek, lángosok

 

Az én házi kenyerem

Burgonyás lángos

Csirkés házi wrap

Házi kenyér

Kenyérlángos

Kombe

Lábasban sült cipó

Mozaikkenyér

Pizzagolyók

Sajtos hajtovány

Sonkás-sajtos tekercs

Vimpikifli

 
Italok

Karotin bomba

Bodzaszörp

Bailey's

Csoki likőr

 
üzenődoboz

 

 
Valutaváltó

 
Tartalom

A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!