Brokkolis tészta
2012.02.05. 18:30
A családban nem mindenkinek ez az étel a feltétlen kedvence. A párom mindenáron a spenóttal azonosítja, a zöld a színe miatt, de azért evett belőle. A fiam meg sem kóstolta pedig annyit megért volna, szerintem viszont nagyon finom.
Brokkolis tészta
Hozzávalók:
• 50 dkg brokkoli,
• 30-40 dkg csirkemell filé (kihagyható),
• 2-3 gerezd fokhagyma,
• 1 tömlős krémsajt,
• 2 db kockasajt,
• 1-2 dl főzőtejszín,
• só, fehér bors,
• vegeta,
• szerecsendió,
• 1-2 dl száraz fehér bor,
• pici olívaolaj,
• víz,
• szarvacska tészta,
• reszelt sajt a tálaláshoz.
Elkészítése:
1. A megmosott brokkolit rózsáira bontva megfőzzük vegetás vízben (lefedve kb. 20 perc alatt puhára fő).
2. A felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk kevés olívaolajon, majd fűszerezzük és fedő alatt közepes, vagy inkább alacsonyabb hőfokon, néha megkeverve puhára pároljuk.
3. A tészta számára is felforralunk egy nagy edénnyel telt sós, olajos vizet, majd megfőzzük benne a pennét.
4. Amikor minden hozzávaló megpuhult, vagy legalábbis a brokkoli már készen áll a további műveletekre, akkor leöntjük róla a vizet és botmixerrel pürésítjük, összeturmixoljuk, visszatesszük a főzőlapra és hozzáadjuk a sajtokat (krém és kocka), a fehérbort, a reszelt fokhagymát, fűszerezzük, és amikor már elolvadt a sajt, a tejszínnel elkeverjük, megvárjuk, amíg felforr és már kész is van.
5. A szószhoz hozzáadjuk a puhára párolt csirkét, és a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, alaposan összekeverjük és reszelt sajttal a tetején tálaljuk Laci brokkolis pennéjét.
Jó étvágyat kívánok!
|