KINDER PINGUI SZELET
2012.02.12. 19:26
Kinder pingui szelet

A receptet így találtam a neten, ahogy itt közlöm. Amit én a tapasztalataim alapján a elkövetkezőkben módosítani fogok rajta:
- nagyobb tepsibe tenném, hogy laposabb szeleteket kapjak ( nem 23 x 39 )
- fél csomag zselatint használnék, mert nagyon gyorsan megkötött a fehér rétegem és nem tudtam kenni.
- mielőtt ráteszem a csokit a fehér rétegre, jó erősen le kell a fehér réteget hűteni különben felolvasztja a langyos csoki és összefolyik.
Hozzávalók a tésztához:
• 6 db tojás,
• 6 evőkanál langyos víz,
• 6 evőkanál liszt,
• 4 evőkanál cukor,
• 2 evőkanál kakaópor,
• 1 csomag sütőpor.
Hozzávalók a krémhez:
• 5 dl tejszín,
• 1 evőkanál méz,
• 1 csomag zselatin,
• 1 csomag vaníliás cukor.
Hozzávalók a csokis krémhez:
• 15 dkg csoki,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 2 evőkanál étolaj,
• 1 evőkanál langyos víz.
Hozzávalók a csokibevonathoz:
• 20 dkg csoki,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 3 evőkanál étolaj,
• 1 evőkanál langyos víz,
• 1 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáit keverd alaposan el a cukorral és adagold hozzá óvatosan a vizet, kanalanként. Keverd hozzá a sütőporos lisztet, majd a kakaót is. Lassan keverd el. Verd habbá a tojások fehérjét és ezt is keverd a masszához. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Felezd meg a tésztát és süss belőle két darab lapot.
A krém készítéséhez áztasd be a zselatint vízbe és hagyd állni, míg meg nem duzzad. Lassú tűzön, állandó keverés mellett oldd fel, hogy áttetsző zselét kapj. Verd a tejszínt kemény habbá, és keverd a zselatinhoz. Közben csorgathatod hozzá a mézet is.
Egy lapot tegyél vissza a tepsibe és kend rá a krém felét egyenletesen.
A csokikrémhez olvaszd fel a csokit vízzel, add hozzá a zsiradékot és az olajat és keverd addig, míg homogén nem lesz. Hűtsd meg egy picit, és terítsd a tejszínes krém tetejére. Tedd a hűtőbe. Miután megdermedt a csoki, jöhet a második adag tejszínes réteg, majd a tésztalap a tetejére.
A legvégén vond be az egészet csokival, és tedd a hűtőbe, míg az is meg nem dermed!
Jó étvágyat!
|