Amikor kivirágzik a fánk fánk.
2012.02.16. 13:30
Régebben amikor a boltban megláttam az amerikai fánkot, elcsábultam és mindig megvettem, akkor még nem gondoltam, hogy én is tudok ilyet sütni.

Amerikai fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 mk. só
2.5 dkg élesztő
6 dkg cukor
3 dl tej
7 dkg vaj
3 tojássárgája
a sütéshez: olaj
Felfutatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval, jól kidolgozott tésztát készítünk, amit meleg helyen duplájára kelesztünk. (ez kb.30-40 perc)
Egy kisebb és egy nagyobb kiszúróval karikákat szurkálunk a tésztából. Én ezt poharakkal tudtam megoldani.
A fánkok mindkét oldalát bő, forró olajban sütjük, nem kell lefedni. Gyorsan pirosodik.
Színes máz hozzávalói:
1 tojás fehérje
8 dkg porcukor
4 dkg nem főzős pudingpor (bármilyen ízű)
Szépen, villával a hozzávalókat simává keverjük, sűrű színes mázat fogunk kapni, amivel a fánkot megkenjük.
Csoki máz:
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
3 evőkanál víz
Egy kisebb lábasba kevergetve összefőzzük az egészet. Levesszük a tűzről és egy kicsit várunk, hogy sűrűsödjön, mert akkor jobban takar. Ha túlsűrűsödik, újból melegítsük.
Ez a recept nekem bevált és a -a büfé- oldalon találtam rá.

|