Ráadás fánk!
2012.02.24. 19:25
Igaz, hogy már elmúlt farsang de ez a túrós fánk még bekívánkozott.

TÚRÓFÁNK
Hozzávalók:
• 25 dkg túró
• 2 tojás
• 2 dl tejföl
• 2 vaníliás cukor
• 1 csomag sütőpor
• 25 dkg liszt
• olaj
• porcukor
• citromhéja
Elkészítés:
Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal bele reszeljük egy citrom héját. Ehhez hozzáöntjük, a lisztel elkevert sütőport. Kicsit nyúlós, ragadós tésztát kapunk. Hideg vízbe mártott kézzel gömböket formálunk és a felforrósított bő olajba tesszük. Lassan kell sütni, különben nyers marad a közepe. Világosbarnára sütjük, majd porcukorban megforgatjuk.

|