Mozaikkenyér
2012.04.16. 22:48
Mozaikkenyér
Itt a tavasz és újból előkerült a töltött zsemle vekni.

Már van retek, újhagyma, paprika, ilyenkor célszerű elkészíteni. Praktikus, mert több napig is eláll és uzsonnára is tudják vinni a gyerekek.
Hozzávalók: 1 db zsemlevekni, 10 dkg vaj, 15 dkg májkrém, 20 dkg kolbász, 20 dkg felvágott, 20 dkg gépsonka, 1 cs zöldhagyma, 1 cs piros retek, 3 db zöldpaprika, 3 db savanyú uborka, 3 db főtt tojás, só, bors.
A zsemlevekni két végét levágjuk, a belsejét kiszedjük, amit apróra elcsipkedünk. Sózzuk, borsozzuk, majd összedolgozzuk a vajjal és a májkrémmel végül az apró kockákra aprított zöldségekkel. Szorosan tömörítve visszatöltjük a kenyérbe. Folpakkal jó erősen átkötjük. Majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Utána már csak a hűtőbe tároljuk.
Korábban egyszer már írtam róla. Akkor egy ballagási hidegtál főszereplője volt.
Tényleg nagyon finom!
|