Csoki szemek
2016.11.06. 19:08
Facebook kínálta lehetőség ez a sütemény. A közösségi oldalon kalandozva lépten nyomon belebotlik az ember jobbnál jobb ételekről készült videókba. Végig nézve a videót pofon egyszerűnek tűnik az elkészítése, persze a valóságban ez közel sem ilyen egyszerű de mindenesetre érdemes kipróbálni.

Csokoládé szemek
Hozzávalók
150 g finomliszt
100 g cukor
1 kk. só
125 g margarin
1 db tojás
100 g dió
90 g étcsokoládé
elkészítés
1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
3. A diót felaprítjuk, majd a tésztákból golyókat formázunk, megforgatjuk először a tojásfehérjében, aztán a dióban, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kissé lenyomjuk, hogy 2,5-3 centi átmérőjűek legyenek.
4. A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) mélyedést csinálunk, ahova a csokoládé kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű.
5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 18-20 percig sütjük, kivesszük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
6. Ezalatt vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, majd kiskanállal megtöltjük vele a kekszek mélyedéseit. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg a csokoládé meg nem dermed.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
|