Egy, megérett a meggy...!
2012.02.02. 19:33
Na jó... azért nem most ! De, most viszont annak köszönhető ez a pite, hogy az előző év nyarán nagyon jó volt a meggytermés.

Meggyes lepény
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, , 4 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, só.
Töltelék:
1 kg magozott meggybefőtt, 20 dkg porcukor, fahéj.
A tészta hozzávalóiból jól kidolgozott tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, kétfelé osztjuk.
Egyik felét tepsibe tesszük. Én még egyszer megfeleztem, mert kettő, kerek pizza sütőben sütöttem, mint az amerikai pitét. Rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, majd megszórjuk 20 dkg fahéjas porcukorral. Ráterítjük a tészta másik felét és villával megszurkáljuk egy tojás sárgájával meg kenjük a tetejét. 25 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből nekem kettő kerek pitém lett.
Az egyiket, amikor ráterítettem a meggyet, leöntöttem vanília pudinggal és úgy raktam rá a tészta másik felét.
Nagyon finom lett.
|